Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

звернення

facebook.com

Вівторок, 16 червня 2015, 15:39

Львівські депутати пропонують відкласти місцеві вибори

звернення

Депутали львівської облради звернулися до Президента України та Верховної Ради щодо ситуації із законами про місцеві вибори.

Про це повідомляє депутат Львівської обласної ради Олександр Ганущин на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 16 червня, на сесії Львівської облради 67 львівських депутатів проголосували за "Звернення до Президента України та Верховної Ради України щодо ситуації із зміною законодавства про місцеві вибори".

У тексті звернення депутати наголошують на тому, що підміна загальносуспільного поняття "відкритих списків" на майже закриту пропорціну систему виборчого представництва, яка пропонується в базовому законопроекті для місцевих виборів за номером 2831-2, здатна як повнісю дискедитувати саму ідею так і унеможливити її подальше застосування на виборах до парламенту.

"Ми, депутати Львівської обласної ради, вважаємо неприпустимим ухвалювати подібні законопроекти без їх зв’язку із змінами до Конституції, що пропонуються в частині децентралізації. В сьогоднішній ситуації ми вважаємо: ухвалення в запропонованому вигляді будь-якого із законопроектів є передчасним, непродуманим і недержавницьким рішенням", - йдеться у зверненні.

Відтак депутати звертаються до президента та Верховної Ради з проханням приступити до розробки змін до Конституції, котрі б передбачали закладення нової системи місцевого самоврядування з відповідними повноваженнями та забезпечення принципу представництва громад.

Також обласні обранці вважають, що найбільш принципові елементи виборчого законодавства, зокрема, саму виборчу систему, склад виборчих комісій, межі виборчих округів та спосіб їх визначення необхідно закріпити в Конституції України.

"І лише тоді, за новим виборчим законом, слід проводити вибори до оновлених за змістом і повноваженнями органів місцевого самоврядування", - йдеться у зверненні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.