Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

погода

Четвер, 2 липня 2015, 10:43

Меморандум про відповідальність за клімат підписали 3 регіони Європи

погода

Три європейських регіони приєдналися до меморандуму про зниження глобальної температури на два градуси за Цельсієм.

Про це повідомляє Euronews.com.

1 липня до меморандуму приєдналися Шотландія, іспанська Країна Басків та французький регіон Рона-Альпи. Саме в столиці регіону Ліоні, проходив екологічний саміт.

Меморандум уклали американська Каліфорнія та німецька земля Баден-Вюртемберг, а нині серед підписантів вже 17 індустріальних регіонів, що представляють 123 млн людей та 5 трильйонів євро ВВП.

«Ми в процесі створення угоди для людей, які вже сьогодні відчувають зміни клімату. Населення планети до неї вже давно готове. Більше немає різниці між північчю, півднем, сходом та заходом. Усюди люди мають однакові запити. Вони хочуть негайної, глобальної угоди, яка б трималася років 100», - повідомляють місцеві активісти.

За їхніми словами, захист довкілля – завдання місцевої влади, а не центральної, вважають підписанти меморандуму. 70 відсотків вуглецю, що потрапляє в атмосферу, викидають густонаселені і урбанізовані території.

«За 6 місяців до великої конференції в Парижі, присвяченій змінам клімату, в Ліоні стартував саміт щодо відповідальності міст та регіонів. Адже вони перебувають на передовій глобального потепління, а тому прагнуть, щоб їхні голоси почули на цьому масштабному заході», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.