Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Червоноград

krystynopol.info

Понеділок, 24 липня 2023, 10:52

У Червонограді на базі вугільних шахт створять інноваційний технопарк

Червоноград

Інноваційний технопарк площею майже 90 гектарів створять у межах проєкту трансформації вугільних регіонів.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

У п'ятницю, 21 липня, Львівська ОВА та німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ підписали меморандум, згідно з яким, у межах проєкту трансформації вугільних регіонів, в Червонограді створять інноваційний технопарк площею майже 90 гектарів.

"Сподіваюся, що за рахунок проєкту GIZ профінансують фізичне закриття шахти "Львіввугілля" та створять нові робочі місця. Також коштом проєкту ми також повинні розв'язати екологічні питання роботи шахт та мінімізувати екологічні ризики. Нам важливо, щоб здобутий досвід на Львівщині був надалі використаний на територіях, які деокупують" – наголосив заступник з питань європейської інтеграції міністра енергетики України Ярослав Демченков.

За його словами, питання використання вугільних шахт є надзвичайно важливим, адже після 2040 року багато з них виведуть з експлуатації.

Меморандум передбачає будівництво на території Червоноградської міської територіальної громади інженерно-транспортної інфраструктури індустріального парку "Червоноград". У перспективі розглядають також підведення від польського кордону до парку колії євростандарту з метою підвищення його конкурентоспроможні та покращення логістичних зв'язків.

Нагадаємо, у вересні 2022 року стало відомо, що у Червонограді стартує проєкт "ІнПарк Червоноград", який передбачає зведення промислових приміщень для виробничих компаній.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.