Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

авіаперевезення

Понеділок, 12 жовтня 2015, 18:12

З 25 жовтня українські авіакомпанії не літатимуть до Росії

авіаперевезення

Україна офіційно припиняє повітряне сполучення з Російською Федерацією з 25 жовтня.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Державна авіаційна служба України повністю припинить повітряне сполучення між Україною та Росією з 25 жовтня 2015 року у зв’язку з ненаданням відповіді Росавіації поясненням причин обмеження польотів українським авіакомпаніям.

Як повідомили у міністерстві, заборона польотів буде застосована до всіх російських авіакомпаній, і діятиме до скасування заборон, введених російською владою щодо українських авіакомпаній. А після скасування заборон російською стороною російські авіакомпанії, що не потрапили до санкційного списку, зможуть здійснювати польоти до України.

Зазначимо, про своє рішення Державіаслужба поінформувала Росавіацію 9 жовтня.

Нагадаємо, Україна наклала санкції на російські авіакомпанії, включаючи найбільші російські перевізники "Аерофлот" і "Трансаеро", відтак з 25 жовтня польоти авіакомпаній Росії під забороною.

Йдеться про обмеження, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України. Також заборонено транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України, якщо вони містять товари військового призначення або російський військовослужбовців.

Нагадаємо, 16 вересня президент Петро Порошенко підписав указ про введення санкцій проти Росії.

Зазначимо, що Росія прийняла рішення ввести відповідні заходи проти українських авіакомпаній. 28 вересня авіакомпаніям України було направлено повідомлення про припинення на використання повітряного простору Росії з 25 жовтня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.