Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

УГКЦ

Вівторок, 20 жовтня 2015, 13:07

УГКЦ заборонила своїм священикам залицятися до Антихриста

УГКЦ

Адміністратор Патріаршої курії і Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, Владика Богдан (Дзюрах), на доручення архієпископа Святослава (Шевчука), звернувся до греко-католицького духовенства України щодо участі священиків у виборах.

"Як ви розумієте, такі дії суперечать церковному законодавству Католицької Церкви, яке не допускає прямої участі духовенства у політичних процесах, та рішенням 63-ї сесії Синоду Єпископів Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, які були сформульовані у відомій вам Інструкції про поведінку священнослужителів УГКЦ під час політичних виборчих кампаній", – ідеться в листі владики Богдана.

У зв'язку з цим, владика Богдан звернувся до єпископів УГКЦ з проханням перевірити, чи хтось з представників духовенства поводився таким чином, та в разі ствердження цього вжити заходів задля виправлення ситуації, а саме:

– зобов'язати цих священнослужителів якнайшвидше зняти свої кандидатури з виборчих перегонів та зробити їм відповідне попередження про неприпустимість подібних дій на майбутнє;

– у випадку непослуху – накласти покарання, відповідно до церковного законодавства;

– пригадати усім священнослужителям зміст Інструкції про поведінку священнослужителів УГКЦ під час політичних виборчих кампаній.

"Ласкаво прошу вас проявити максимум пастирської чуйності, щоб не допустити повторення минулих помилок та захоронити нашу Церкву від скандалів, а водночас дати як духовенству, так і мирянам належні моральні орієнтири щодо їх поведінки в цей непростий для нашої Батьківщини час", – попросив на завершення свого листа владика Богдан, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

Нагадаємо, що в списках партій на прийдешніх виборах в місцеві ради виявлено близько тридцяти священиків. Як мінімум двоє священиків належать до УГКЦ: о. Петро Зеленюх – від партії "Воля", кандидується до Яворівської райради та Мирослав Шевчук – кандидат до Дрогобицької райради від ВО "Батькіщина". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.