Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

УГКЦ

ugcc.lviv.ua

Понеділок, 30 жовтня 2023, 13:17

УГКЦ більше не пускатиме у свої храми француватих зальотниць з дешевим косплеєм

УГКЦ

Львівська архієпархія УГКЦ заборонила знімати кліпи у храмах без дозволу архієпископа після скандалу з кліпом на пісню Сергія Жадана і Христини Соловій.

Про це повідомляє Львівська Архієпархія УГКЦ на своїй сторінці у Фейсбуці.

Львівська архієпархія Української греко-католицької церкви заборонила зйомки кліпів у своїх храмах без дозволу архієпископів після скандалу навколо кліпу Сергія Жадана і Христини Соловій "Серце".

"27 жовтня, Василіанський Чин не проголошував жодної іншої офіційної заяви, крім перепрошення за допущення зйомок кліпу в храмі святого апостола Андрія. Архієпархіальний уряд строго засуджує дії, які відбулися у храмі святого апостола Андрія.

Надалі, без благословення місцевого ієрарха, не дозволено знімати кліпи у храмах. Вірні очікують від монахів Василіан більш конкретних дій та належних висновків" – заявив Архієпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк).

Нагадаємо, раніше гурт "Жадан і Собаки" та Христина Соловій зняли кліп "Серце" у церкві св. Андрія Первозванного у Львові, після виходу якого отці храму попросили музикантів видалити його, бо він порушує сценарій, який їм представили для ознайомлення та у ньому є кадри з поцілунком двох дівчат. Більше про цей випадок можна прочитати у статті Варіантів "Жаба Жажа зажадала жабеняток в Жадана".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.