Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юстин Бойко

Понеділок, 5 червня 2023, 13:10

Отець Юстин закликає веселкового люцифера Садового до греко-католицької покути

Юстин Бойко

Ієромонах УГКЦ Юстин Бойко вважає, що міський голова Львова Андрій Садовий став жертвою гордості та культу особи.

У програмі "Світло на сході" на Радіо Марія ієромонах УГКЦ Юстин Бойко, синкел у справах монашества Львівської архиєпархії, висловив свою думку щодо духовного стану міського голови Львова Андрія Садового, який начебто є греко-католиком. 

За словами отця Юстина, 15 років на посаді міського голови Львова негативно подіяли на Садового у духовному сенсі, і в ньому заговорила гординя. Він уявляти себе вершителем доль та не зважає на зауваження. Влада Львова також створила культ особи міського голови, який побудований на тому, що він є побожною людиною і ходить до церкви. 

"Я насправді переживаю за його душу, душу мера, греко-католика. Я бачу, що Садовий в середині сповнений гордості. Гордість полягає в тому, що він, мені здається, уявив себе вершителем доль. В тому числі священників, церкви. І очевидно сам він ніколи не скаже в очі, але створилось таке оточення, яке працює на культ його особи. У Львові, на превеликий жаль, існує культ особи мера. Це видно у Львові, і з-поза меж Львова. Цей образ побудований в великій мірі на тому, що наш мер є побожною людиною, він ходить до церкви,  він є греко-католиком. Я був би радий, але за останні роки він став людиною, яка не зважає на зауваження", –  сказав він. 

Отець Юстин навів приклади того, як Садовий порушує права інших конфесій у Львові, намагаючись забрати у них молитовні приміщення чи знести каплички. 

"Бачу, що він не зробив висновки з пам'ятника митрополиту Шептицькому, з інших речей. Коли він робить певні речі, його трактують не як мера, а як греко-католика. Пам'ятаєте, я вставав на захист ПЦУ, вони (влада Львова – ред.) хотіли зносити капличку у Львові, кажучи що вона незаконно побудована, а там люди кілька років молились. А насправді за тим є бізнес-інтереси. Як вони роблять?

Виходять на владику Єпіфанія, домовляються з ним, щоб владика надавив на місцевих, щоб вони знесли каплицю. Я перепрошую, Єпіфаній шанований, владика, але тут, на місці люди моляться. Так само хотіли протестантам забрати молитовний дім. Я ставав на захист. Пригадую, і мені казали знести встановлену каплицю. Я не є незаконний забудовник, а вони з мене хотіли його зробити. Люди асоціюють його як греко-католика. Відповідно, якщо він комусь заборонить, люди скажуть: о, греко-католик заборонив православним чи мусульманам щось", – наголосив він. 

Отець Юстин також зазначив, що Садовий може стати мучеником за ЛГБТ чи іншу ідеологію, якщо йому влаштувати перевірку. 

"Якщо влаштувати маленьку перевірку, то у випадку Садового його оточення все це перетворить на піар. І він стане мучеником, але мучеником за ЛГБТ чи іншу ідеологію", – вважає він. 

Отець Юстин закликав священників не підтримувати публічно Садового, а молитися за його душу. Він також висловив свою християнську любов та шану до міського голови Львова та сказав, що хвилюється за нього. 

Нагадаємо, що декілька днів тому ЗМІ клану Садового звинуватили отця Юстина Бойка у поширенні російських фейків після того, як він повідомив те, що Міністерство освіти і науки України підписало Меморандум про взаєморозуміння з ЛГБТ-фондом The Arcus Foundation.

Божу іскру апокатастасису між міським головою Львова та отцем Юстином також можна прослідкувати у матеріалі Варіантів "Іс полла еті, деспота". Також свого часу отець Юстин Бойко розповів журналістці Еммі Антонюк всю правду про порнографію на прикладі однієї порноакторки зі Золочева. Про це можна прочитати у матеріалі Варіантів "Богослов – останній аргумент феміністки".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.