Зміст статті

15 грудня 2023олександр ковальчук

Пісні фронту 2023 (# 90)

Нова українська попмузика під час війни з росією.

Декілька треків від представників української попсцени, що намагаються стати суголосними війні.

Українська попмузика змінюється повільно. Інколи навіть декілька вдалих альбомів за рік може бути великим щастям. Ще повільніше змінюється реакція місцевих музикантів на якісь великі виклики.

Джозерс & Паліндром

Ледь тривожний постпанк про другий шанс від лінивого Джозерса та типового міжальбомного Паліндрома, який гада, що має себе за репера.

Мертвий Півень

Безплідна реінкарнація Мертвого Півня стабілізується на багнистому рівні фестивальних реконструкторів у дощовичках десь у Карпатах.

Христина Соловій

Попсовичка Соловій після андріївської підстави всім підряд навіщось випуска, бозє-бозє, мініальбом з колядками та щедрівками. Бертонівська наречена щось там рече про різдвяну містерію, вічність та життя, але у її голові вже давно мешка хробачок гіпокризи. Мертвецький кітч.

Tolo4nyi

Після п'янкого альбому "Як в кіно" (2023) Євген Толочний продовжує аж до повного забуття свою лінію ніжного неосоулу.

Tery

Поки безалкогольний Tery монявся з Лібенсоном, то з ним вже відверто почав бавитися Lucas Bird, наче котик з мишкою. Після цього Нового року ще лишається якась надія, але десь незабаром про неї вже можна буде спокійно забути.

Nikow

Своїм новим рнб Nikow нарешті стрибає вище власної голови, звідки й передає особливі вітання безалкогольному Tery.

Meleshko

Різдвяний неосоул про грайливі абрикоси вловлює все те важливе у жанровій атмосфері, чого навіть не розуміє багато вкраїнських виконавців рнб та соулу.

Sonhe

Просвітницький рнб з семплами голосу Соломії Крушельницької несподівано дивує своєю сміливістю та вдало показує дулю псевдогалицьким фішкам Gunna Chorna.

Chekson

Вікіндеска з торонтійської школи рнб (Plaza, наприклад) зустрічається з новою польською кінореальністю (Смажовський, Комаса, Шумовська тощо). Трешу нарешті менше, тексти вже кращі, а кліп – один з найцікавіших цьогоріч. Тільки не треба так грубо у фіналі читати моралі титрами. Прекрасний приклад вдалої реалізації теми для Христинки Соловій.

Kalush Orchestra

Оркестрик майже що без неука Псюка впевнено засовує свій народницький кітч у домотканий шансон. Які вищі матерії, прости Господи, у цих калуських гопників з двома кварталами освіти.


фото: Фб GeneralStaff.ua

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.