Зміст статті

31 липня 2023олександр ковальчук

Пісні фронту 2023 (# 70)

Деяка українська попмузика під час війни з Росією.

Декілька треків від представників української попсцени, що намагаються стати суголосними навколишній війні з Росією.

Українська попмузика змінюється повільно. Інколи навіть декілька вдалих альбомів за рік може бути великим щастям. Ще повільніше змінюється реакція місцевих музикантів на якісь великі виклики.

Мертвий Півень & Христина Соловій

Замість мінливого барокового вертепу, де гутаперчевий Барбара міг одночасно бути Ісусом Христом, Куртом Кобейном та Томом Йорком, МП бере новим фронтменом вокаліста одного з найгірших львівських гуртів Green Silence.

То є перші ознаки повної деградації решток колективу услід за Братами Гадюкіними без Кузі (про якого Рокецький десь має видати книгу цього літа). І яка прихована іронія може бути у Христини Соловій? Побійтесь Бога.

Buntarka

Цнотливий інкубатор-поп з літньою гітаркою в дусі безликої співачки Коли. Певне, що краще так, аніж з усім букетом неошароварщини.

Jerry Heil

Неошароварний маніфест Джері Гейл про куполи та сантиметри сили. Є підозра, що вона вчиться чогось поганого в Америці у протестантів з Радянського Союзу. Неймовірна профанація одного суперхіта Little Simz.

Pernatiz & alyona alyona

Цю агонію неошароварних маніфестів альони альони та її нудних фітоносців хтось вже мусить зупинити. Це вже навіть не смішно.

Kola

Плаксива літня гітарка співачки Коли ніяк не може наштовхнути її на давноочікувану колабу з Тіною Кароль. А якщо під крилом анус, як у фантазіях Саманти у фільмі Her (2013) Спайка Джонза, то що тоді?

Ostrovskyi & Mayorova

Колгоспне рнб від Майорової та Островського – це рідкісний жах літньої ночі. Наче двійко бульдозерів скрегоче своїми відвалами один об одного.

Марта Липчей

І без Люсі Кави на місцевій сцені завжди знайдеться місце для чогось дешевого та сердитого. Липчей надзвичайно вперто псує своїми даними усе, що вона так старанно громадила у кліпі. Десь трохи загралася в Анастейшу.

Wellboy

Безпритульне псевдо Wellboy, яке вже начебто хлопчик Velboi, вирішило побавитися своїм рагуль-попом у самоіронію. Несподівано після його алюзій на Достоєвського виникає дух його потенційної колаби з ахматівкою Lely45.

Іван Navi

Старомодний коханець для галицьких палестин з вакарчуковим шаблоном "на мить" для уявної нареченої. Про гумову ляльку співати ще якось не тойво.

Артилерія

Поверхнева спроба комічного панкування зі тінями Крихітки, яка, здається, й досі немає жодної колаби з гуртом діти інженерів. Наївний захід на територію богословської термінології для бідних.


фото: Фб GeneralStaff.ua

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.