Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

kiev.ua

Субота, 7 липня 2012, 12:01

"Дітям війни"у Львівській області підвищили пенсії

Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області повідомило про підвищення до пенсії автоматично встановлено по даті народження 208,4 тисячам дітей війни (30% від загальної кількості пенсіонерів), які перебувають на обліку в органах Пенсійного фонду Львівської області.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2011 р. № 1381 "Про підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення " підвищення дітям війни, встановлене статтею 6 Закону України "Про соціальний захист дітей війни ", з 01.01.2012р. провадиться у розмірі 7 відсотків від прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.

З 1 липня 2012 року відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік" збільшено величину прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, до 844 грн. ( з 1 квітня – 838 грн.). У зв'язку з цим органами Пенсійного фонду області проведено перерахунок підвищення до пенсії дітям війни, яке становить з 1 липня 2012 року - 59,08 грн.

Відповідно до Закону України "Про соціальний захист дітей війни " дитина війни – це особа, яка є громадянином України та якій на час закінчення Другої Світової війни ( 2 вересня 1945 року) було менше 18 років.

У Львові 18 липня на пр. Свободи (біля пам'ятника Т.Г. Шевченку) з 14.00 год. до 16.00 год. відбудеться форум, присвячений дню захисту прав громадян, які мають статус «Діти війни».

нагадаємо. як повідомила Львівська міська рада, 18 липня у Львові відбудеться форум, присвячений дню захисту прав громадян, які мають статус «Діти війни». 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.