Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

обмін валют

П'ятниця, 4 грудня 2015, 14:12

Україна отримала 300 млн дол від Японії на реформи

обмін валют

Японія виділила Україні 300 млн доларів на здійснення економічних реформ.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Сьогодні, 4 грудня уряд України та Японське агентство міжнародної співпраці уклали кредитну угоду про другу позику на здійснення економічних реформ на суму 36,969 млрд єн або близько 300 млн дол.

"Кредит орієнтований на підвищення ефективності та прозорості держсектора, дерегуляцію і поліпшення умов ведення бізнесу", – зазначила міністр фінансів Наталія Яресько.

Кредит надається терміном на 20 років з пільговим періодом шість років і процентною ставкою 0,5%, що сьогодні становить менше 1% річних. Кошти будуть спрямовані на здійснення економічних реформ, зокрема на реформу неефективних і невиправданих комунальних субсидій. 

Зазначимо, у серпні 2014 року Японія вже виділила Україні першу позику на здійснення економічних реформ у розмірі 100 млн дол, всього Японія планувала виділити 400 млн дол.

Нагадаємо, влітку Верховна Рада України ратифікувала угоду між Україною та Японією про сприяння та захист інвестицій, яку було підписано 5 лютого 2015 року в Києві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.