Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

ua.112.ua

Вівторок, 2 лютого 2016, 14:01

Верховна Рада попереднього погодила зміни до Конституції

Верховна Рада

Верховна Рада у першому читанні підтримала зміни до Конституції щодо оновлення прокуратури.

Сьогодні, 2 лютого, Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя).

Зокрема, у законі пропонується видалити з Конституції України розділ про "прокуратуру" та замінити її на "правосуддя".

Окрім цього у прокуратури забрали нагляд за дотриманням прав і свобод людини; нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Також законопроект встановлює, що суддя Конституційного суду може бути звільнений тільки за рішенням цього суду не менш як двома третинами від її конституційного складу.

Нагадаємо, вчора Конституційний суд схвалив внесення змін до Конституції що стосуються судової реформи, який Верховна Рада направила на висновок суду ще 28 січня. У законопроекті йдеться також про те, що за парламентом України залишається право на висловлення недовіри генеральному прокурору України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.