Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

податкова у Львові

Четвер, 10 березня 2016, 15:01

У ДФС звільнили понад 200 посадовців у рамках закону про люстрацію

податкова у Львові

В Україні за люстрацією звільнили майже 900 чиновників, найбільше – із податкової та прокуратури.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявила сьогодні директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко на засіданні комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції, у люстраційному реєстрі міністерства знаходиться 897 осіб, які підпадають під дію норм закону "Про очищення влади".

"Міністерство юстиції веде реєстр осіб, до яких застосовано заборони, передбачені законом. На сьогодні в цьому реєстрі 897 осіб", – зазначила Тетяна Козаченко.

Найбільше люстрованих осіб працює в органах прокуратури, Міністерства внутрішніх справ і Державної фіскальної служби.

Зокрема, у прокуратурі – 201 осіб, у МВС – 193 особи, ДФС – 258 осіб, СБУ – 48 осіб, обласні та районні адміністрації – 45 осіб, інші центральні органи влади – 172 осіб.

"Ті вищі посадові особи, які підпадають під так зване звільнення протягом десяти днів з моменту набрання чинності закону, були внесені відразу в реєстр - це 443 особи", – наголосила Тетяна Козаченко.

Нагадаємо, закон про очищення влади передбачає люстрацію громадян, які обіймали державні посади за часів президентства Віктора Януковича. У тому числі для високопосадовців колишнього режиму обмежується право обіймати посади в органах державної влади на 10 років, для інших – п'ять.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.