Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наталія Яресько

Четвер, 7 квітня 2016, 16:19

Україна отримає 75 мільйонів на енергозбереження

Наталія Яресько

Європейський банк реконструкції і розвитку надасть Україні 75 млн євро у рамках програми підтримки енергоефективної модернізації житла IQ Energy.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

Як заявила міністр фінансів Наталія Яресько під час презентації нової програми ЄБРР з підтримки енергоефективної модернізації житла IQ energy, кредит буде надано трьом банкам, які потім будуть кредитувати населення та ОСББ.

«У рамках програми ЄБРР надасть кредитування обсягом 75 млн євро трьом українським банкам («Мегабанку», УкрСиббанку та «ОТП Банку»), які, в свою чергу, пропонуватимуть фізичним особам та ОСББ довгострокові кредити для широкого спектра заходів щодо підвищення енергоефективності, які включають утеплення житла, установку сучасних енергоефективних вікон, газових котлів, модернізацію системи теплопостачання або установку сонячних теплових систем», – зазначили у міністерстві.

Відтак, позичальникам, що відповідатимуть критеріям програми, буде компенсовано від 15% до 35% їхніх інвестицій в енергозберігаючі технології та матеріали.

Нагадаємо, 1 квітня на сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни у програму відшкодування частини кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження, реконструкції і модернізації багатоквартирних будинків у Львові на 2015-2018 роки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.