Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

електротранспорт Львова

Понеділок, 29 листопада 2021, 15:11

Львів може отримати новий кредит від ЄБРР на оновлення міського громадського транспорту

електротранспорт Львова

ЄІБ виділить Україні 200 мільйонів євро кредиту на оновлення міського громадського транспорту.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

Ще 18 листопада 2021 року у Верховній Раді зареєстровали законопроект у про ратифікацію угоди "Міський громадський транспорт України ІІ", що передбачає отримання Україною кредиту у 200 млн євро від Європейського інвестиційного банку.

Кошти спрямують на придбання нових автобусів, тролейбусів, трамваїв та вагонів метро.

Також передбачається будівництво та модернізація трамвайних і тролейбусних ліній у Львові та ще шести містах України: Черкаси, Біла Церква, Кам’янське, Дніпро, Кременчук та Запоріжжя.

Кошти для закупівлі рухомого складу міського громадського транспорту буде розподіллено серед міст України, які стали учасниками даного проекту: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса, Чернівці та інші.

"Прийняття закону про ратифікацію даної фінансової угоди є досить важливим кроком, що наддасть Україні правові підстави для подальшої реалізації проекту. Якщо закон буде прийнято до кінця 2021 року то з наступного року ми очікуємо на підписання перших контрактів на поставку нового екологічно безпечного громадського транспорту для міст України" – наголосив заступник міністра фінансів Олександр Кава.

Зазначимо, проект "Міський громадський транспорт України ІІ" є продовженням спільного з ЄІБ та ЄБРР проекту "Міський громадський транспорт України І", який з травня 2017 року вже реалізується у Києві, Харкові, Луцьку, Одесі, Львові, Запоріжжі, Сумах, Івано-Франківську, Миколаєві, Тернополі та Чернігові.

Нагадаємо, на початку цього року депутати Львівської міськради підтримали надання місцевої гарантії на отримання кредиту від ЄБРР у рамках проекту "Міський громадський транспорт України".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.