Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

dt.ua

Четвер, 23 червня 2016, 13:36

Туреччина збирається провести референдум щодо вступу в ЄС

Євросоюз

Туреччина планує провести референдум щодо майбутнього переговорів про членство в Євросоюзу.

Туреччина може провести референдум про членство в ЄС

Як заявив президент країни Реджеп Таїп Ердоган, Туреччина очікує членства в ЄС з 1963 року, однак ЄС не приймає Туреччину через те, що більшість населення країни є мусульманським.

"Організуємо референдум, і запитаємо в народу чи продовжувати переговори щодо членства в Євросоюзі. Якщо народ скаже "так" процесу діалогу з ЄС, то ми продовжимо процес. Я відкрито заявив представникам Євросоюзу: "або відкрито зізнайтеся, що не приймете нас до складу ЄС, або завершуйте переговорний процес". Однак вони не кажуть нам: ні "так", ні "ні". Вам варто було б подумати над тим, з ким будете вести розмову, коли мільйони біженців будуть стукати у ваші двері", – наголосив Ердоган.

Нагадаємо, у лютому Туреччина вимагала в міжнародної спільноти збільшити фінансову допомогу, інакше погрожувала знову відкрити біженцям шлях до ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.