Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску

unian.ua

Понеділок, 4 липня 2016, 14:16

Україна заборонить транзит російських товарів

пункт пропуску

Україна планує запровадити дзеркальні торговельні і транзитні санкції стосовно Росії.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив сьогодні перший віце-прем'єр міністр України Степан Кубів, санкції запровадять через прийняття президентом Росії Володимиром Путіним нового указу щодо обмеження переміщення українських товарів територією РФ.

"Насамперед ми внесемо дзеркальні санкції проти дій РФ щодо товарів українського походження і щодо транзиту, який проходить до інших країн. Це абсолютно чітка позиція, яка відповідає міжнародному праву, СОТ та ЄС. Друге: ми піднімемо дзеркально митний збір на російські товари, які ввозяться в Україну. Усе це набуде чинності коли, відповідно, указ президента набуде чинності", – наголосив Степан Кубів.

Зазначимо, Володимир Путін 29 червня продовжив до кінця 2017 року дію продовольчого ембарго стосовно держав, які ввели санкції проти Росії, а МЕРТ України у відповідь на це запропонувало дзеркально продовжити дію українських контрсанкцій на такий самий період часу.

Російське ембарго діє для українських товарів із 1 січня 2016 року. У відповідь уряд України від початку цього року заборонив постачання російських продуктів харчування, а також низки інших товарів, вартість імпорту яких відповідає вартості забороненого Росією українського експорту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.