Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Вівторок, 4 жовтня 2016, 14:57

Приватні дитячі будинки отримають пільги із сплати за нерухость

Львівська міськрада

Львівські депутати надали приватним закладам, які опікуються сиротами, податкові пільги.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати прийняли Програму підтримки закладів приватної форми власності, що здійснюють опіку та піклування над дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, та дітьми з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, на період 2017-2020 років.

Зокрема, йдеться про надання приватним дитячим будинкам пільг зі сплати земельного податку, відшкодування 50% витрат за житлово-комунальні послуги та виділення коштів на придбання необхідних речей.

Наразі у Львові функціонують декілька приватних дитячих будинків. Вони створені благодійними, релігійними та громадськими організаціями. Як правило, у таких закладах діти виховуються та проживають на постійній основі. Водночас діють і заклади, які діти лише відвідують у вільний час.

Сьогодні до таких закладів належать: Родинний дім «Покрова» (вул. Дорога Кривчицька, 19), приватна організація «Приватний дитячий будинок «Благодать» (вул. Папарівка, 1), соціальний центр Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії (вул. Равська, 6), кризовий центр «Діти Вулиці», (вул. К. Левицького, 111), заклад громадської організації «Львівський центр піклування про дітей» (вул. Жовківська, 2-а).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.