Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

швидка допомога

Середа, 1 лютого 2017, 15:49

Більше половини українців довіряють медичним закладам

швидка допомога

Рівень недовіри до служби швидкої медичної допомоги становить 22%, лікарень – 36%.

Згідно з результатами соцопитування, яке проводила протягом 12-22 грудня 2016 року соціологічна група "Рейтинг", службі швидкої медичної допомоги довіряють 74% опитаних, а не довіряють – 22%.

57% українців з довірою ставляться до поліклінік та лікарень, натомість не довіряють 36%. Аптеки підтримали 55% українців.

53% опитаних мають сімейного лікаря та довіряють йому, натомість 21% виступили проти сімейних лікарів. 

Новинам про зміни в медичній галузі, які поширюються на телебаченні, довіряють 39% опитаних. До подібної інформації, яка поширюється в інтернеті позитивно ставиться 36% респондентів, натомість 39% не довіряють їй. До такої інформації в друкованій пресі з довірою ставляться 29% опитаних, з недовірою – 56%, медичним новинам на радіо довіряють 27% опитаних, не довіряють 52%.

Також 77% українців підтримують вакцинацію дiтей проти таких хвороб як полiомiєлiт, кiр, туберкульоз, гепатит B, дифтерiя. Не підтримують цей захід профілактики 12%, а 11% не змогли формувати своє ставлення до цього.

Рівень підтримки вакцинації дещо вищий серед міського населення, жінок, осіб старшого віку та тих, хто довіряє медичним закладам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.