Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польський прикордонник

strazgraniczna.pl

Середа, 5 квітня 2017, 12:56

З 7 квітня мандрівників на польсько-українському кордоні перевірятимуть ретельніше

Польський прикордонник

Зміни до Шенгенського кодексу про кордони накладають на всі держави-члени ЄС ретельно перевіряти кожну людину, яка в'їжджає на територію Шенгенської зони або залишає її.

Про це повідомляє офіційний сайт Польської прикордонної охорони.
Європарламент і Рада Європейського Союзу посилили статті Шенгенського кодексу про кордони, що стосуються правил перетину зовнішніх кордонів. 7 квітня, усі особи, які перетинають зовнішні кордони ЄС піддаються ретельному прикордонному контролю.

Зміна правил Шенгенського кодексу про кордони накладає на всі держави-члени Євросоюзу ретельно перевіряти кожну людину, яка в'їжджає на територію Шенгенської зони або залишає її. Поправка до Шенгенського кодексу про кордони є реакцією Євросоюзу на наявність терористичної загрози в Європі.

До сих пір особи, які використовували своє право на вільне пересування, підлягали так званій "перевірці мінімум". З 7 квітня, кожну особу, яка перетинатиме зовнішній кордон ЄС у всіх пунктах пропуску (на дорозі, у морських портах і аеропортах) ретельно перевірятимуть.

Жорсткість регулювання впливатиме на тривалість прикордонних перевірок і може бути продовженою.

Адаптовуючи діяльність прикордонників вимогам ЄС, Польська прикордонна служба вживає заходів, спрямовані на зведення до мінімуму негативних наслідків змін.

Залежно від місцевих потреб і умов, а також на основі аналізу та прогнозів прикордонного руху на даний момент, буде застосований принцип гнучкого планування роботи співробітників для обслуговування. При необхідності, вони будуть використовуватимуть додаткове обладнання, а в особливих випадках також мобільні телефони.

Ситуація буде постійно контролюватися і відповідні заходи будуть прийняті відповідно до рівня й інтенсивності прикордонного руху, що може продовжити час очікування для мандрівників на пунктах перетину кордону.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.