Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський бронетанковий завод

Вівторок, 8 серпня 2017, 11:22

Львівський бронетанковий завод оштрафували на 10 мільйонів

Львівський бронетанковий завод

Гроші стягнули за несвоєчасне виготовлення та поставку машин "Дозор Б".

Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Господарський суд Києва задовільнив позов військової прокуратури Західного регіону України та прийняв рішення про стягнення з ДП «Львівський бронетанковий завод» 9,8 млн грн до бюджету.

Як зазначили у прокуратурі, ще у грудні 2015 року між Міністерством оборони і заводом був укладений договір щодо виготовлення і поставку 10 машин «Дозор-Б», які призначались для використання у зоні АТО.

«У зв’язку з перевищенням суми коштів, перерахованих Міністерством оборони України над фактичними витратами заводу на виготовлення та поставку продукції, ДП «Львівський бронетанковий завод» повинен був повернути замовнику кошти, отримані раніше як попередню оплату за контрактом у сумі майже 6,5 млн грн. Однак зазначені зобов’язання завод у добровільному порядку не виконав», – наголосили у прокуратурі.

Саме тому завод має повернути 6,5 млн грн, а також штраф у 3,3 млн грн за прострочення виготовлення та поставки військової техніки.

Нагадаємо, директор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків, якого до вересня відсторонили від посади через підозру у словживанні службовим становищем, вважає, що підприємство виконало свої зобов’язання перед Міністерством оборони України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.