Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

клініка амбулаторно-поліклінічної допомоги 1120 ВМКЦ ЗР

Google Maps

Середа, 1 лютого 2023, 15:40

Клініка Міноборони у Львові долікувалась до 500 осіб у черзі

клініка амбулаторно-поліклінічної допомоги 1120 ВМКЦ ЗР

У клініці Міноборони у Львові черги до деяких лікарів складають понад 500 осіб та відсутнє належне сервісне обслуговування.  

Про це повідомляє представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в системі органів сектору безпеки і оборони Олександр Кононенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Офіс омбудсмена перевірив Клініку амбулаторно-поліклінічної допомоги Військово-медичного клінічного центру Західного регіону у Львові через скарги військових та зафіксував численні порушення в обслуговуванні українських захисників та неналежні умови.

Зокрема, у клініці відсутній електронний документообіг та електронний запис на прийом, що призводить до паперової тяганини та черг. Таким чином, військові з різним ступенем травм змушені годинами очікувати на прийом до лікаря. 

"Під час особистого спілкування з військовослужбовцями, останні повідомили, що черги до окремих спеціалістів складають понад 500 осіб. На підтвердження своїх слів працівникам Секретаріату було представлено список осіб, що перебувають в черзі до невропатолога, який складає 557 осіб станом на 31.01.2023 року" – йдеться у повідомленні.

Також, в закладі відбуваються як планові, так і аварійні вимкнення електроенергії, що призводить до часткового призупинення роботи клініки й спричиняє утворення ще більших черг. На додаток, постійні відключення електроенергії створюють додаткові труднощі в безперешкодному доступі до лікарів для маломобільних осіб, бо припиняє свою роботу ліфт.

Крім цього, відсутнє належне сервісне обслуговування, зокрема: вільний доступ до питної води, вкрай незадовільний санітарно-технічний стан санвузлів та їхнього пристосування для маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю. Брак штучного освітлення в коридорних приміщеннях, де військовослужбовці очікують своєї черги та заповнюють документи.

"Під час особистого спілкування військовослужбовці скаржились на необхідність прибуття до обласного центру з різних населених пунктів з метою проходження військово-лікарської комісії без можливості її проходження за місцем свого проживання" – написав Олександр Кононенко.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.