Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Victoria Gardens

Середа, 18 жовтня 2017, 17:22

Victoria Gardens: суд відхилив апеляційну скаргу рейдерів

Victoria Gardens

Львівський апеляційний господарський суд не задовільнив апеляційну скаргу Петра Бігуна на рішення обласного господарського суду щодо припинення рейдерського захоплення ТРЦ "Victoria Gardens".

Відповідне рішення сьогодні ухвалив Львівський апеляційний господарський суд, передає кореспондент Варіантів.

Вчора, 17 жовтня, Львівський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів Скрипчук О. С., Хабіб М. І., Зварич О. В. відмовив у задоволенні апеляційної скарги Петра Бігуна на рішення господарського суду Львівської області від 27 липня 2017 року, яким визнано недійсним рішення, оформлене протоколом Загальних зборів ТОВ "Фенікс-Капітал" від 21 червня 2017 року.

За допомогою вказаного протоколу та інших підроблених документів рейдери неправомірно змінили відомості про засновника та керівництво вказаного товариства у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, чим фактично реалізували схему рейдерського захоплення ТРЦ "Victoria Gardens", власником якого є ТОВ "Фенікс-Капітал".

"Керуючись статтями 99, 103, 105 Господарсько-процесуального кодексу України, Львівський апеляційний господарський суд постановив: у задовленні апеляційної скарги Петра Анатолійовича Бігуна відмовити. Рішення господарського суду Львівської області залишити без змін. Постанова може бути оскаржена у касаційному порядку", – заявила Головуюча суддя Оксана Скрипчук.

Сам Петро Бігун, а також його представники на судове засідання не з'явились, пояснюючи свою відсутність закордонною поїздкою та незадовільним станом здоров'я.

Зазначимо, екс-директор ТОВ "Фенікс-Капітал", громадянин Туреччини Оджаклі Айтач спільно з фіктивним покупцем ТРЦ Петром Бігуном (екс-слідчий прокуратури Києва) та фіктивним продавцем ТРК Юрієм Губіним (екс-працівник СБУ та податкової міліції) упродовж трьох місяців намагаються незаконно встановити контроль над товариством, а по факту – над ТРЦ "Victoria Gardens" на підставі підроблених у Туреччині довіреностей, договору купівлі-продажу та протоколу Загальних зборів.

15 вересня дана група осіб здійснила чергову спробу захоплення ТРЦ "Victoria Gardens", вступивши в змову з державним реєстратором Київської обласної філії КП "Центр державної реєстрації" А. Петрик.

Остання незаконно, на підставі підроблених довіреностей, внесла зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб. Згідно з ними замість компанії "GLOBCON LIMITED" засновником ТОВ "Фенікс-Капітал" вказано Петра Бігуна, а керівником товариства, замість чинного директора ТРЦ "Victoria Gardens" Євгенія Короля, – Оджаклі Айтача.

За фактом підроблення документів в Україні і в Туреччині порушені кримінальні провадження.

У Туреччині правоохоронці затримали спільників Оджаклі Айтача, а його самого оголосили в розшук. Натомість в Україні триває досудове розслідування.

Нагадаємо, ТРЦ "Victoria Gardens" належить ТзОВ "Фенікс-Капітал". Власником останнього є компанія "Ґлобкон Лімітед", (Англія та Уельс), заснована громадянами Туреччини Бураком Башлілару та Хазінедароглом Юміт Сюлейманом.

ТРЦ "Victoria Gardens" – найбільший торгово-розважальний комплекс Західної України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.