Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ірокс

youtube.com/IROKS Manager

Четвер, 16 листопада 2017, 13:53

Прокурори спільно з Садовим хочуть карати Ірокс за їхні будови

Ірокс

За фактами самовільно захоплених земельних ділянок і будівництва без документів ведеться розслідування щодо компанії-забудовника.

Сьогодні на сесії Львівської міськради прокурор Львівської місцевої прокуратури №2 Сергій Янчишин розповів про кримінальне провадження щодо "ПрАТ" Ірокс, яке здійснює забудови у Лвьові на трьох адресах без відповідних документів.

Так, відкрито кримінальне провадження щодо діяльність "ПрАТ" Ірокс за фактом самовільного будівництва на самовільно захопленій ділянці на вулиці Шевченка, 418.

"Це кримінальне провадження розслідується тривалий час. В 2013 р. провіряли, визначили розмір збитків, розмір ділянки. Згодом "Ірокс" у суді оскаржив цю перевірку. В травні цього року вищий спеціалізований суд скасував цей акт перевірки. Півтора роки тому прокурори призначили спеціальну земельну експертизу, адже міська рада не давала нікому документів на будівництво. Експертизу провели, скерували лист на Держегокадастр, – там уповноважені порарахувати збитки, встановити факт захоплення землі", – розповів прокурор.

Ситуацію щодо діляності ПрАТ "Ірокс" прокоментував міський голова Андрій Садвий:

"В цей час ведеться будова цією ж компанією на вулиці Тернопільській. Я мав розмову з керівником ДАБІ області – там дали припис, судом він припинений, і вони далі можуть будувати. Ця афера триває не один день, при чому на трьох адресах: Антонича-Майданна, Шевченка 418, Тернопільська.
Ця компанія мусить понести покарання за ґвалтування, що робить ця компанія будівельній галузі."

Прокурорс Сергій Янчишин додав, що безпосереднім органом, що може зупинити будову - це Держархбудінспекція області.

"На вулиці Шевченка, 418 усі 12 секцій забудови узаконено рішеннями судів. В межах кримінального провадження припинити будівництво нереально, лише за рішенням суду", – зазначив Янчишин.

Нагадаємо, Львівська міськрада зверталась у правоохоронні органи щодо порушення кримінального провадження стосовно керівництва ПрАТ "Ірокс". А у 2015 році ДАБІ у Львівській області вирішила зупинити виконання зведення багатоквартирних житлових будинків на вул. Шевченка, 418.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.