Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Четвер, 25 січня 2018, 10:44

Вивіз львівського сміття: Бабак спростовує заяви Романчука щодо зекономлених грошей

львівське сміття

У Львівській міськраді переконані, що ОДА не економить на вивезенні сміття, а має у залишку кошти, які переплачує місто.

Вчора директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук заявив, що область зекономила на вивезення сміття 48 мільйонів гривень. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Завдяки контролю за вивезенням сміття нам вдалось зекономити 48 мільйонів гривень, які у вигляді субвенції були надані тим територіям, які підписали меморандум про співпрацю з нами і приймають побутові відходи зі Львова",  розповів Назарій Романчук.

За його словами, за 6 місяців Львівська міська рада перерахувала ОДА 150 мільйонів гривень на компенсації перевізникам ТПВ. Із цих коштів 102 мільйони гривень область витратила на відшкодування додаткових витрат підприємствам-перевізникам.

Водночас Львівська міська рада відразу після брифінгу ОДА щодо сміття організувала брифінг заступника міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака.

На ній він зазначив, що область насправді не зекономила гроші на вивезенні сміття зі Львова, а просто має залишок на рахунку, оскільки місто перерахувало на ці потреби більше коштів. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

"За даними перевізників, у середньому за місяць на відшкодування вивезення сміття йде 20 мільйонів гривень. За сміття ЛОДА платить так само, як платили ми. Якщо у середньому за місяць виходить 20 мільйонів гривень на відшкодування вивезення відходів, то зверху ми платимо за місяць ще 5 мільйонів. Ці гроші ми платимо тому, що була чітка вимога: 300 мільйонів на рік, і ми були вимушені погодитись на це. Таким чином ЛОДА не економить, а має ті додаткові кошти, які місто сплачує, окрім тих, які потрібні на вивезення сміття",  заявив Сергій Бабак.

Нагадаємо, Львівська міська рада передала повноваження Львівській ОДА на вивіз сміття з міста наприкінці черня 2017 року. Ці повноваження будуть дійсними протягом 2 років.

Тоді міський голова Львова Андрій Садовий назвав ультиматумом готовність ОДА взяти на себе вивіз сміття зі Львова на постійній основі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.