Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

perevalsk.com.ua

Середа, 26 вересня 2012, 11:26

Прохідні списочники-львів’яни не відповідають критеріям руху ЧЕСНО

Серед кандидатів, що перебувають у прохідних частинах виборчих списків політичних партій, є львів'яни, що не відповідають критеріям доброчесності руху ЧЕСНО.

Про це сьогодні, 26 вересня, на презентації другого етапу ЧЕСНОметра, в межах якого оцінювалась «доброчесність» кандидатів за партійними списками шести політичних сил, повідомила активіст регіональної координаційної ради Руху ЧЕСНО Олена Дмитрієнко.

Зокрема, у прохідній частині виборчого списку Партії регіонів є два порушники зі Львова – Ганна Герман та Петро Писарчук. Вони обидвоє порушили критерії «непричетність до корупційних дій» та  «прозорість задекларованих доходів і майна і їх відповідність способу життя». У Писарчука, окрім того, порушений ще й пункт «особисте голосування в парламенті».

Серед порушників із ВО «Батьківщина» – Андрій Парубій, якого активісти руху підловили на корупційних діях та порушенні критерію «особисте голосування в парламенті» та Степан Кубів, якому, через причетність до побиття регіонала з Львівської облради Ігоря Грещука, закидають порушення критерію «відсутність фактів порушень прав і свобод людини. У Кубіва, за словами Дмитрієнко, є проблеми і з критерієм прозорості задекларованих доходів – якщо в його декларації зазначено 45 тис. грн. доходу, то на рахунок в банку керівник виборчого штабу ВО «Батьківщина» цього року поклав 4 мільйони гривень.

Не пройшли перевірку ЧЕСНОметром ударівець Гінка («прозорість задекларованих доходів та майна»), комуніст Петро Голуб, який, за інформацією ЧЕСНО, не голосує особисто, не відвідує засідання парламенту та комітетів, грішить фактами порушень прав і свобод людини і має непрозорі доходи.

У лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока – порушення критерію «відсутність фактів порушень прав і свобод людини» а у його колеги по партії Михайла Блавацього не все ясно з задекларованими доходами.

Нагадаємо, в липні громадський рух ЧЕСНО презентував результати дослідження на відповідність шести критеріям народних депутатів України. Тоді «доброчесними» виявились лише троє депутатів з 449. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.