Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

Четвер, 9 червня 2022, 12:48

Львівський суд заборонив діяльність Опозиційного блоку методом конфіскації

судова справа

Суд заборонив діяльність політичної партії Опозиційний блок.

Про це повідомляє громадський рух "Чесно".

Вчора, 8 травня, Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність політичної партії Опозиційний блок.

"Майно партії та всіх її осередків, згідно з рішенням суду передається державі. Але саме рішення може бути оскаржене у Верховному суді" – йдеться у повідомленні.

Як зазначив аналітик "Чесно" Ігор Фещенко, через закритість судового процесу причини заборони Опозиційного блоку стануть відомими лише після публікації повного тексту судового рішення.

У реєстрі держZрадників, який веде "Чесно", є 16 представників Опозиційного блоку. Водночас лідерка руху Віта Думанська заявила, що заборона партій сама по собі не дасть бажаного результату.

"Ми знаємо про те, що вже забороняли "Компартію", далі у нас перестала працювати "Партія регіонів". І багато хто перейшов або в "Опоблок", або в ОПЗЖ, або в інші проросійські партії. Ми це питання досліджували. Політики із вказаних політсил й далі працюють, створюючи нові партії.

Прокуратура розслідує понад 2 000 фактів держзради та лише 18% направлені до суду. Головна мета нашого реєстру – пам’ятати про кожного колаборанта і зрадника. Правоохоронці мають притягати їх до відповідальності. Тоді такі політики не зможуть балотуватися знову. Інакше нам знову доведеться боротися з ними і їхніми новими проєктами" – наголосила Думанська.

Нагадаємо, у травні в Україні остаточно заборонили Комуністичну партію, а з 12 травня ОПЗЖ офіційно припинила свою діяльність у Верховній Раді України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.