Петро Яцишин,  29 травня 2018

Інститут міста Садового

Ось "Інститут міста", який збудував собі Андрій Садовий.

В "Iнституті міста", що трансформувався з громадської організації "Інститут розвитку міста", яку очолював міський голова Львова Андрій Садовий ще до першої каденції, працює кілька наближених до його "Самопомочі" громадян.

Інтерес до цієї комунальної установи регулярно виникає у депутатів Львівської міської ради, які уповноважені погоджувати виділення коштів на її діяльність. І далеко не завжди вони одобрюють такі рішення. Дехто з них свого часу визнавав, що не знає чим займається "Iнститут міста", а, скажімо, депyтат Ігор Телішевський оприлюднював фото заполітизованих буклетів з нагоди "сміттєвої блокади", які розробляв "Інститут міста" за підтримки "Об'єднання "Самопоміч" та ресурсного центру ОСББ Львівської міської ради.

Телішевський, до речі, входить до Наглядової ради "Інституту міста", і тому його зацікавлення щодо подальшої долі міських коштів у життєдіяльності цієї організації є цілком закономірним.

У співпрaці "Інститут міста" з політичною силою міського голови Львова Андрія Садового немає нічого дивного, як і тому, що там працюють люди, які так чи інакше, мусять бути політично заангажованими. Варіанти отримали відповідь на інформаційний запит з штатним розписом "Інституту міста" та проаналізували його на близькість до "Самопомочі". 

Директор установи Олександр Кобзарев балотувався від "Самопомочі" до Львівської обласної ради у 2015 році, але так не став її депутатом.

Втім, його підлеглого, керівника програми "Стратегія" Андрія Пундора того ж року обрали депутатом Львівської міської ради від "Самопомочі". У його декларації за минулий рік є 274965 гривень заробітної плати в "Інституті міста".

Крім того, в "Інституті міста" працює помічник депутата Львівської міської ради Андрія Пундора – Тарас Гакавчин. Він свого часу прославився заснуванням фб-спільноти "Проти Сех", яка об'єднувала переважно садоботів, які не хотіли у 2014 році бачити свободівку Ірину Сех на посаді голови Львівської ОДА.

Ще одним працівником "Інституту міста", який допомагає депутату ЛМР від Самопомочі, є менеджер проектів Орест Олеськів. Ймовірно, що саме Олеськів надихає директора ЛКП "Інститут просторового розвитку" та позаштатного радника міського голови з питань транспортної інфраструктури Олега Шміда на різноманітні чесноти у нелегкій діяльності на ниві розвитку велоінфраструктури Львова, адже саме він очолює Львівську асоціацію велосипедистів.

Втім, є в "Інституті міста" й значно досвідченіші діячі львівського політикуму. Про них, між іншим, зараз немає жодної інформації на офіційному сайті "Інституту міста" у відповідному розділі.

 

Відтак з відповіді на інформаційний запит Варіанти дізналися, що менеджером з питань регіонального розвитку в цій установі працює Остап Процик. Він чимало часу провів на різноманітних посадах у медіахолдингу "Люкс", що належить дружині Андрія Садового, Катерині Кіт-Садовій. Остап Процик – колишній керівник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міської ради, а також теперішній радник міського голови Льввова Андрія Садового. Зараз Процик більш відомий широкому загалу своєю діяльністю в ГО "Львівський медіафорум". Влітку 2016 року депутати Львівської міськради відмовились  надати цій організації комунальне приміщення у центрі міста, саме через те, що Процик входить до команди Андрія Садового.

І цілком непримітним у цій когорті креаклів можна вважати аналітика консолідованої інформації "Інституту міста" Олега Міруса. Зараз мало хто пригадає його роботу в команді екс-мера Любомира Буняка. Втім, на офіційному сайті  Львівської міської ради цю деталь його біографії можна таки відшукати. Якщо вірити цьому джерелу, то зараз Мірус є одним з позаштатних радників міського голови Львова.

Логічно, що юридично кожен з працівників "Інституту міста" має право у позаробочий час вести політичну діяльність у будь-якій політичній силі. Але маловідома для більшості близькість цих персонажів до "Самопомочі" Садового – це саме те, що мали б зарубати собі на носі депутати Львівської міської ради, перш ніж виділяти кошти організації, яку сміливо можна назвати інноваторкою у сфері продукування львівських ілюзій.

фото: Фб Леся Горгота

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.