Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

nads.gov.ua

Понеділок, 1 жовтня 2012, 12:10

Інформаційна система «Вибори» працює зі збоями – Дащаківська

Інформаційно-аналітична система «Вибори» працювала зі збоями під час формування ДВК, тому невідомо, наскільки ефективно вона функціонуватиме під час самих виборів.

Таку думку сьогодні, 1 жовтня, під час прес-конференції висловила голова ЛОГО «Комітет виборців України» Оксана Дащаківська.

Вона розповіла, що під час формування дільничних виборчих комісій, виникали проблеми в роботі з системою «Вибори» – то вона «зависала», то користувачі не могли розібратись, як працювати з нею.

«Введення інформаційно-аналітичної системи «Вибори» зробило дуже важливим в ОВК посаду людини-оператора комп’ютерного набору. Бо, все-таки, від нього в результаті залежить, які він дані туди вводить і, що найцікавіше, проконтролювати це дуже і дуже складно», - розповіла Дащаківська.

За словами Дащаківської, люди, провівши по 4-5 годин на роботі ОВК, вимучуються, доки зможуть перевірити ці дані, а оператор іноді просто не може зайти в систему. А у випадку, якщо зайти все ж вдається, то в нього виникають проблеми із вводом цифр або ж навіть прізвищ – що і куди вносити.

«В мене є питання – якщо інформаційна система «Вибори», яка є, не може спрацювати, коли тільки 225 окружних виборих комісій намагаються до неї «достукатися», яким чином буде забезпечено відеоспостереження за виборами, коли буде вмикатися багато дільниць?», – резюмувала Дащаківська.

Нагадаємо, нещодавно в Міністерстві економіки України заявляли, що ЦВК проведе модифікацію системи «Вибори» на суму 5,5 млн. грн.

Водночас Верховна Рада виділила Центральній виборчій комісії 993,6 млн. грн. для оснащення виборчих дільниць на парламентських виборах веб-камерами.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.