Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Назар Холодницький

Четвер, 19 липня 2018, 16:38

Львівського прокурора-антикорупційника хочуть звільнити

Назар Холодницький

Директор НАБУ наполягає на звільненні з посади керівника спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, 16 липня, направив до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів заперечення на висновок її члена, який рекомендував обмежитися доганою щодо керівника Спеціалізованого антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

"Оскільки у висновку члена КДКП констатовано неодноразове вчинення Назаром Холодницьким саме грубих порушень, є всі, передбачені законом підстави, для прийняття Комісією рішення про неможливість його перебування на посаді прокурора, що тягне за собою припинення його повноважень як прокурора", – йдеться в листі.

Директор Бюро звертає увагу на те, що член КДКП у своєму висновку підтвердив грубі порушення керівником САП правил прокурорської етики, розголошення відомостей, які стали йому відомі під час виконання службових повноважень, вчинення дій, що "ганьблять звання прокурора".

Нагадаємо, що 3 квітня 2018 року Назара Холодницького викликали на допит до Генеральної прокуратури України з приводу вчинення дисциплінарних проступків: невиконання чи неналежне виконання службових обов'язків; розголошення охоронюваної законом таємниці, яка стала відомою прокурору при виконанні повноважень.

Зазначимо, прокуратура інкримінувала Холодницькому примушування давати свідчення свідка та розголошення даних розслідування.

Львів'янина Назара Холодницького призначили керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 30 листопада 2015 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.