Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

Середа, 22 листопада 2023, 12:30

56 мільйонів гривень застави європейця Дубневича віддали на ЗСУ

Ярослав Дубневич

ВАКС постановив передати на потреби ЗСУ 56 мільйонів гривень застави, внесеної за нардепа Ярослава Дубневича.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вищий антикорупційний суд стягнув в дохід держави 56 млн грн внесеної застави за народного депутата з Львівщини Ярослава Дубневича, обвинуваченого у незаконному привласненні 93 млн грн Укрзалізниці.

"21 листопада 2023 року ВАКС стягнув в дохід держави 56 млн грн застави, внесеної за народного депутата, який разом з іншими спільниками обвинувачується у заволодінні 93 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" АТ "Українська залізниця".

За клопотанням прокурорів САП ВАКС стягнув зазначену суму коштів та постановив перерахувати її на підтримку Збройних Сил України" – йдеться у повідомленні.

У НАБУ додали, що всього у цьому провадженні щодо розкрадання коштів "Укрзалізниці" на підтримку ЗСУ було перераховано понад 91 млн грн застави обвинувачених.

Нагадаємо, наприкінці жовтня цього року ВАКС постановив примусово доставити нардепа Ярослава Дубневича до суду у справі про організацію схеми привласнення 93,2 млн грн "Укрзалізниці" при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.

Також 10 жовтня НАБУ і САП повідомили Дубневичу про підозру в організації впродовж 2013-2017 років схеми привласнення газу підконтрольними йому посадовцями Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ на понад 2,1 млрд грн. А вже 17 жовтня його оголосили у розшук. Дубневичу загрожує 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

На початку листопада цього року ВАКС оголосив Дубневича у міжнародний розшук.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.