Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

брати Дубневичі

П'ятниця, 8 грудня 2023, 14:20

Дубневичі розжились на десять нових компаній

брати Дубневичі

З початку масштабного вторгнення РФ в Україну бізнес братів Ярослава та Богдана Дубневичів поповнився десятьма новими компаніями.

Про це йдеться у матеріалі аналітичної системи YouControl.

Станом на 31 жовтня цього року, починаючи з 24 лютого 2022 року, початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну, фінансово-промислова група (ФПГ) народного депутата з Львівщини Ярослава Дубневича та його брата Богдана Дубневича, який зараз є головою Солонківської сільської ради на Львівщині, увійшла у п'ятірку ФПГ за кількістю доданих компаній.

Зокрема, група братів Дубневичів поповнилась 10-ма компаніями. Учасниками чи бенефіціарами цих фірм стали діти братів Дубневичів: Юрій та Павло Дубневичі, Роксалана Пиртко та Надія Гичка.

Як пояснили у YouControl, під доданими компаніями маються на увазі як новостворені, так і новопридбані. Тобто це компанії, в яких за досліджуваний період учасниками чи бенефіціарами стали фізособи, що є ключовими або пов'язаними особами до ФПГ.

До групи Дубневичів входять 68 компаній, які працюють у різних напрямках: поставка деталей кріплення і запчастин для ремонту залізниць, нерухомість, виробництво електроенергії, АПК, рестораний бізнес та інші. До складу групи входять АПП "Львівське" та корпорація "КРТ".

Нагадаємо, на початку листопада цього року ВАКС оголосив Ярослава Дубневича у міжнародний розшук, а наприкінці жовтня цього року постановив примусово доставити його до суду у справі про організацію схеми привласнення 93,2 млн грн "Укрзалізниці" при поставці товарів за завищеними цінами.

Також 10 жовтня НАБУ і САП повідомили Дубневичу про підозру в організації впродовж 2013-2017 років схеми привласнення газу підконтрольними йому посадовцями Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ на понад 2,1 млрд грн. А вже 17 жовтня його оголосили у розшук. Дубневичу загрожує 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

У листопаді цього року ВАКС постановив передати на потреби ЗСУ 56 мільйонів гривень застави, внесеної за нардепа Ярослава Дубневича.

У 2021 році для того, щоб уникнути арешту майна, дружина нардепа, Наталія Дубневич, розлучилася з ним і відсудила право власності на 46 земельних ділянок в Зубрі та інше майно.

А ще раніше Ярослав Дубневич переписав підконтрольну йому фірму ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське" на свого сина, Юрія Дубневича, щоб на неї не могли накласти арешт, а також ТОВ "Енергія-Новий Розділ", що є власником ТЕЦ в місті Новий Розділ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.