Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ярослав Дубневич

Середа, 11 жовтня 2023, 15:57

Дубневичу світить 12 років з конфіскацією за розкрадання газу

Ярослав Дубневич

Нардепу Ярославу Дубневичу загрожує 12 років ув'язнення з конфіскацією майна через розкрадання газу.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй стоірнці у Фейсбуці.

У САП підтвердили оголошення підозри народному депутату України Ярославу Дубневичу, якого звинувачують в організації заволодіння природним газом на суму понад 2,1 млрд грн, через що йому загрожує 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як заявив заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрія Синюка, Дубневича звинувачують за ч. 5. ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.3 ст. 209 ККУ (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом). 

"За вчинення вказаних злочинів, передбачено максимальну міру покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна" – пояснив Синюк.

Нагадаємо, 10 жовтня НАБУ і САП повідомили Дубневичу про підозру в організації впродовж 2013-2017 років схеми привласнення газу підконтрольними йому посадовцями Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ на понад 2,1 млрд грн. 

Додамо, у січні 2018 року НАБУ затримало керівництво ТзОВ "Енергія–Новий Розділ" і ТзОВ "Енергія – Новояворівськ" через оборудки з пільговим газом, які вперше виявили у ТзОВ "Енергія-Новояворівськ" у квітні 2016 року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.