Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

Фб Дубневича

Четвер, 2 листопада 2023, 14:16

Дубневич вдавав елітну деревину, щоб непомітно перепливти до Європи

Ярослав Дубневич

ВАКС оголосив у міжнародний розшук нардепа з Львівщини Ярослава Дубневича, якого звинувачують в розкраданні газу Укрзалізниці.

Про це повідомляє Центр протидії корупції на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 2 листопада, Вищий антикорупційний суд оголосив у міжнародний розшук народного депутата з Львівщини Ярослава Дубневича, якого звинувачують у привласненні 93 млн грн Укрзалізниці.

"Як повідомив прокурор, 8 жовтня 2023 року Дубневич перетнув кордон Румунії з Угорщиною, подальше його місцезнаходження невідоме. Про це на запит українських органів відповіли в Європолі. При цьому невідомо, як він перетнув український кордон, адже даних про це в системі немає" – йдеться у повідомленні.

Оголошення Дубневича в міжнародний розшук дасть змогу ініціювати зміну запобіжного заходу та стягнути 56 млн грн в дохід держави.

Нагадаємо, наприкінці жовтня цього року ВАКС постановив примусово доставити нардепа Ярослава Дубневича до суду у справі розкладання ним понад 90 млн грн Укрзалізниці.

А 10 жовтня НАБУ і САП повідомили Дубневичу про підозру в організації впродовж 2013-2017 років схеми привласнення газу підконтрольними йому посадовцями Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ на понад 2,1 млрд грн. А вже 17 жовтня його оголосили у розшук.

Дубневичу загрожує 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Додамо, у 2019 році Дубневича звинуватили в організації схеми привласнення 93,2 млн грн Укрзалізниці при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.