Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Володимир Омелян

Понеділок, 17 вересня 2018, 10:51

НАБУ відпустило міністра Омеляна у відрядження

Володимир Омелян

Детектив НАБУ дав дозвіл Володимиру Омеляну на виїзд за кордон.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Національне антикорупційне бюро України надало дозвіл підозрюваному в незаконному збагаченні міністру інфраструктури Володимиру Омеляну виїжджати в закордонні відрядження.

"На виконання постанови суду ми здали паспорти. І подали заяву в НАБУ, щоб детектив надав дозвіл на виїзд у відрядження. Детектив НАБУ дав дозвіл. Паспорти видають і потім, після повернення їх мають здати", – заявив адвокат міністра Омеляна Олександр Лисак.

Нагадаємо, що 13 вересня НАБУ повідомило Міністру інфраструктури України про підозру у незаконному збагаченні та недекларуванні.

За даними слідства, Омелян, який з 2000 року по теперішній час працює на державній службі, у період з  1 січня 2000 року по 26 квітня цього року отримав 2,17 млн грн офіційного доходу, тоді як його витрати склали лише в період із 2008 року по 26 квітня 2015 року щонайменше 3,45 млн грн.
 
Детективи НАБУ з’ясували, що в 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури України, посадовець набув у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджено доказами та вартість яких значно перевищує його законні доходи. 
Йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску та готівку в сумі 90 тисяч доларів США та 25 тисяч євро. Загальна вартість таких активів на той час становила 4 230 500 грн.
 
Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.