Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

сонячна електростанція

П'ятниця, 2 листопада 2018, 10:19

На Яворівщні відкрили нову сонячну електростанцію

сонячна електростанція

1 листопада у Яворівському районі відкрили комплекс сонячних електростанцій загальною потужністю 100мВт. 

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора у селі Терновиця Яворівського району відкрили першу чергу сонячної електростанції "Яворів-1", яка є проектом компанії "Еко-Оптіма". Її потужність – 36 мВт. Загальна потужність всього комплексу електростанцій становить 100мВт. 

Зазначимо, електростанція займає площу 75 га, тут розташовано понад 134 тисячі фотоелектричних панелей, трансформатор та підстанція 110-10-10 кВ потужністю 62 МВА для постачання електроенергії в мережу об’єднаної енергосистеми України.

В рік електростанція генеруватиме 41,251 млн кВт/год електроенергії. Обсяг інвестицій – 34 мільйони євро, з яких 70% є коштами Європейського банку реконструкції та розвитку.

Також на 2019 рік заплановано відкриття другої черги сонячної електростанції компанії "Еко Оптіма"потужністю орієнтовно 36 мВт, що збільшить потужність енергоострову до 130 мВт.

Нагадаємо, у травні сонячну електростанцію відкрили у Пустомитівському районі. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.