Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Богдан Панкевич

Середа, 14 листопада 2018, 18:50

Звьоздочка УГП хиріла, скиніла та зав'яла біля польського консульства

Богдан Панкевич

Українська Галицька партія пікетувала генеральне консульство Республіки Польща у Львові.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні активісти Української Галицької партії провели акцію протесту "За вашу і нашу свободу" біля будівлі генерального консульства Республіки Польща у Львові, що на вул. І. Франка, 108.

Активісти виступили проти руйнування українських поховань і меморіалів на території Польщі та антиукраїнських провокацій, які негативно впливають на стосунки між Україною та Польщею. Під час акції виступив співзасновник Української Галицької Партії Богдан Панкевич. Загалом на акції УГП одночасно перебувало 25 осіб (разом з журналістами).

Нагадаємо, що 4 листопада, фанати футбольного клубу Шльонськ із Вроцлава влаштували перформанс із нагоди 100-річчя боротьби поляків проти ЗУНР на цвинтарі Орлят у Львові. Станом на сьогодні СБУ ідентифікували цих фанатів.

Додамо, у лютому цього року у Львові пікетували генеральне консульство Республіки Польща в Україні на знак протесту проти ухвалення польськими Сеймом і Сенатом змін до закону про Інститут національної пам'яті Польщі, що передбачають кримінальне переслідування за бандерівську ідеологію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.