Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Меморіал львівських орлят

Середа, 14 листопада 2018, 14:47

Спецслужби знайшли польських фанатів, які запалили фаєри на цвинтарі Орлят у Львові

Меморіал львівських орлят

СБУ ідентифікували фанатів польського футбольного клубу, які влаштували провокацію на Личаківському цвинтарі.

Про це повідомляє Польське радіо.

Служба безпеки України ідентифікувала поляків, які вчинили провокацію на Личаківському цвинтарі у Львові, наразі експерти вивчають фото- та відеоматеріали з 4 камер спостереження, які були встановлені на території меморіалу львівських орлят.

"Заходили 13 людей не через центральний вхід, приїхали на бусі. Акція не санкціонована, час запалення фаєрів тривав 1 хвилину і 15 секунд. Виходили по кілька осіб через центральний вихід. СБУ промоніторила всі записи з камер", – додав директор ЛКП "Музей "Личаківський цвинтар" Михайло Нагай.

Нагадаємо, що 4 листопада, польські фанати футбольного клубу "Шльонськ" із Вроцлава влаштували перформанс із нагоди 100-річчя боротьби поляків проти ЗУНР на цвинтарі Орлят у Львові.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка доручив поліції і воєнній прокуратурі зайнятися розслідуванням цієї ситуації та більше не допускати подібного у Львівській області, а голова Львівської облради Олександр Ганущин звернувся до правоохоронних органів з закликом знайти "хуліганів"

Додамо, що 9 листопада Анджей Дуда звернувся до Петра Порошенка з проханням втрутитися у справу з розміщенням скульптур левів на Цвинтарі орлят, однак в уряді України вважають, що з цим має розібратися Львівська міськрада.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.