Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Прокуратура Львівської області

П'ятниця, 7 грудня 2018, 17:02

На Стрийщині судитимуть двох лікарів, через халатність яких, помер хлопчик

Прокуратура Львівської області

Медикам загрожує три роки позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Як встановили правоохоронці, у грудні 2016 року о 4 год ранку черговий лікар-педіатр Стрийської міської дитячої лікарні оглянув 4-річного хлопчика та діагностував "ГРЗ, стенозуючий ларинготрахеїт. Стеноз 2-3 ст".

Не зважаючи на "наближений до важкого" стан пацієнта, дитину так і не перевели до реанімації. Пацієнт не отримав необхідних медичних заходів, регламентованих клінічними протоколами.

Вранці, того ж дня, хлопчика оглянув інший лікар і незважаючи на важкий стан та прогресуючу дихальну недостатність хворого, не перевів його у відділення інтенсивної терапії.

Внаслідок того, що медичні працівники не виконали свої професійні обов'язки, хлопчик помер.

На разі за цим фактом вже завершили досудове росзлідування. 

Лікарям загрожує до трьох років позбавлення волі відповідно до ч.2 ст.140 (неналежне виконання медичними працівниками своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого і несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому (смерть) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.