Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

пішохідний перехід

Середа, 19 грудня 2018, 12:25

На бруківчастих дорогах в Україні створять зручні пішохідні переходи з альтернативних матеріалів

пішохідний перехід

Це може бути та ж бруківка, але дрібна, або штучна плитка.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

На пішоходних дорогах, укладених бруківкою, створять нові пішоходні переходи для зручного пересування громадян.

"В історичних і центральних районах багатьох українських міст вулиці змощені природною бруківкою чи грубоколотим каменем. Але на пішохідних переходах такий тип покриття є дуже незручним для пересування. Тому є пропозиція внести до ДБН рекомендації щодо зміни типу покриття таких пішохідних переходів на альтернативні матеріали – це може бути та ж бруківка, але дрібна, або штучна плитка" – заявив аступник Міністра регіонального розвитку України Лев Парцхаладзе.

За його словами, такі зміни сприятимуть облаштуванню реального універсального простору, доступного для кожного: батьків з маленькими дітьми на колясках, осіб з інвалідністю, які пересуваються на візках, людей похилого віку та інших маломобільних груп, пішоходів з валізами та інших.

Крім цього, пропонується також вдосконалити вимоги щодо ширини пішохідної та інших зон тротуару, визначити параметри максимально допустимого викривлення пішохідного шляху, передбачити меншу висоту бордюрів на житлових вулицях, в житлових і пішохідних зонах тощо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.