Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

світлофор

П'ятниця, 16 лютого 2024, 11:54

У Львові на вул. Княгині Ольги змінили роботу світлофорів на пішохідних переходах

світлофор

Відтепер, щоб перейти регульовані переходи, пішоходу на кожному з них необхідно поетапно натискати кнопки виклику для ввімкнення зеленого світла.

Про це повідомляє ЛКП "Львівавтодор" на своїй сторінці у Facebook.

Задля забезпечення принципу інклюзивності та безбар'єрності на світлофорному об'єкті, який розташовується на вул. Княгині Ольги, 100 (біля ЖК "Добра оселя"), введено новий режим світлофорного регулювання.
 
Якщо раніше на перехід через всю дорогу пішоходам давалося 24 с, тепер – по 13 с на поетапний перетин кожного регульованого переходу. Тобто, це дозволить без поспіху всім без винятку зручно і безпечно проходити всі три регульовані пішохідні переходи на вул. Княгині Ольги, 100.
 
 
Відтепер, щоб перейти три регульовані пішохідні переходи (через смуги руху на вул. Княгині Ольги до центру, в зворотному напрямку в сторону вул. Володимира Великого, а також через трамвайні колії), пішоходу на кожному з них необхідно поетапно натискати кнопки виклику для ввімкнення зеленого світла. Раніше після натискання кнопки виклику зелений сигнал для пішоходів вмикався відразу на всіх світлофорах, що паралізувало увесь рух транспорту.
 
"Такий же принцип роботи буде для перетину трамвайних колій та непарної сторони вул. Княгині Ольги. Якщо пішоходу потрібно перейти через усю вулицю, тоді потрібно почергово натиснути кнопки виклику пішохідної фази на кожному з пішохідних переходів, включно з пішохідним переходом через трамвайні колії" – зазначив заступник директора ЛКП "Львівавтодор" з безпеки дорожнього руху Роман Кіндер.
 
Нагадаємо, раніше у Львові на вулиці Городоцькій налаштували світлофори за принципом Зеленої хвилі світлофор Тепер автомобілі, які рушили на зелене світло біля "Привокзального ринку" без зупинки проїдудь три світлофори до перехрестя з вул. Кульпарківською. 
 
Згодом, ще на одній ділянці вулиці Городоцької змінили роботу світлофорів.
 
Пізніше, на проспекті Чорновола та вулиці Липинського змінили роботу світлофорів. На виїзд зі Львова у бік Малехова налаштували світлофори за принципом зеленої хвилі.
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.