Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

світлофор

Вівторок, 13 лютого 2024, 10:14

На виїзд зі Львова у бік Малехова налаштували світлофори за принципом зеленої хвилі

світлофор

Це повинно зменшити навантаження на ділянку перед світлофорним об’єктом вул. Хмельницького – вул. Поліська у ранішні пікові години.  

Про це повідомляє ЛКП "Львівавтодор" на своїй сторінці у Facebook.

Цього разу режим роботи світлофорів "зелена хвиля" впроваджено у с. Малехів. За словами директора ЛКП "Львівавтодор" Миколи Власюка із початку року у Львові світлофорне регулювання "зелена хвиля" запущено вже на 5 ділянках: вул. Городоцька (на 2 відрізках), просп. Чорновола, вул. Липинського у Львові, а тепер і в с. Малехів.
 
"Зелена хвиля" в с. Малехів складається із 3 світлофорних об’єктів: АЗС "Укрнафта", пам’ятник Т. Шевченку, вул. Володимира Великого – М06. Швидкість руху, при якій можна проїхати світлофорні об’єкти без зупинок, складає 45-50 км/год.
 
Як пояснив начальник відділу транспортного планування, моделювання та організації дорожнього руху ЛКП "Львівавтодор" Тарас Мазур, ціль цього проєкту – зменшення швидкості руху автомобілів на цій ділянці. Оскільки вона в межах населеного пункту, дозволена швидкість руху – 50 км/год, але практично всі автомобілі порушують цей швидкісний режим, що може призвести до ДТП з травмованими чи загиблими.
 
 
Також це дозволить зменшити навантаження на ділянку вул. Хмельницького перед світлофорним об’єктом вул. Хмельницького – вул. Поліська у ранішні пікові години.
 
"Два з цих світлофорних об’єктів є регульованими пішохідними переходами з викликом пішохідної фази. Для того, щоб була можливість зкоординувати роботу цих трьох світлофорних об’єктів, у режимі жорсткої координації потрібно було зробити зміни в програмах регулювання. Тож перед тим, як виконувати такі зміни, ми провели дослідження щодо використання кнопки виклику пішохідної фази. За результатами дослідження, прийняли рішення розробити жорсткі програми регулювання для цих об’єктів на період 07:00-10:00 та зкоординувати їхню роботу" – зазначив Тарас Мазур.
 
Зазначимо, "зелені хвилі" налаштовані таким чином, щоб полегшити виїзд із міста. Рухаючись з визначеною швидкістю, водій може без зупинок проїхати світлофори, синхронізовані "зеленою хвилею".
 
Нагадаємо, раніше у Львові на вулиці Городоцькій налаштували світлофори за принципом Зеленої хвилі світлофор Тепер автомобілі, які рушили на зелене світло біля "Привокзального ринку" без зупинки проїдудь три світлофори до перехрестя з вул. Кульпарківською. 
 
Згодом, ще на одній ділянці вулиці Городоцької змінили роботу світлофорів.
 
Пізніше, на проспекті Чорновола та вулиці Липинського змінили роботу світлофорів.
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.