Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Четвер, 20 грудня 2018, 11:12

Депутати Садового вимагають провести вибори у 177 містах та селах України

Андрій Садовий

Депутати міськради звернулися до уряду щодо проведення виборів у тих населених пунктах, де немає голів, а їх обов'язки виконують секретарі.

Сьогодні під час сесії Львівської міської ради депутат від "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Шевців зачитав звернення до президента, Верховної Ради та уряду щодо оголошення виборів у 177 територіальних громадах України.

"Протягом останніх 2-х років конституційне право громадян на участь в управлінні та самоврядуванні грубо порушується через бездіяльність Верховної Ради України, яка саботує призначення позачергових виборів. Станом на кінець грудня поточного року 177 територіальних громадах позбавлені права обрати собі владу, у зв’язку з непризначенням виборів", – йдеться у тексті звернення.

Відтак, депутати "Об'єднання "Самопоміч" вимагають:

- невідкладно забезпечити призначення позачергових виборів в 177 територіальних громадах у відповідності до вимог чинного законодавства України;

- вжити заходів для забезпечення фінансування вказаних позачергових виборів.

Нагадаємо, як заявив вчора міський голова Львова Андрій Садовий, поттрібно провести вибори у тих громадах, де нема очільників, адже у Луцьку майже два роки, як нема міського голови.

Додамо, міський голова Луцька Микола Романюк помер у лютому 2017 року і після його смерті посаду в.о. міського голови мала обійняти секретариня Луцької міськради Юлія Вусенко, членкиня "Об'єднання "Самопоміч", однак депутати Луцької міськради проголосували за її звільнення. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.