Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка лісу

Вівторок, 12 лютого 2019, 10:30

Одного із керівників "Галсільлісу" відсторонили від посади за незаконні вирубки лісу

вирубка лісу

Директор одного з дочірніх підприємств "Галсільлісу" дозволив незаконно вирубати ліс на 127 тис грн – наразі його відсторонили від посади.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Галицький районний суд Львова ще 8 лютого обрав запобіжний захід у вигляді застави у понад 96 тис грн, а також відсторонив від займаної посади керівника одного з дочірніх підприємств "Галсільлісу", який звинувачується у розтраті майна. 

Як встановили у прокуратурі, посадовець, змовившись з підлеглими та за допомогою сторонніх, зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно вирубав та присвоїв ліс на майже 127 тис грн.

Наразі керівнику вручили повідомлення про підозру за ч.3 ст.191 КК України (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб, шляхом зловживання службовим становищем).

Досудове розслідування все ще триває, а за скоєне посадовцю передбачено покарання до 8 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Нагадаємо, нещодавно директора Турківського "Галсільлісу" засудили за незаконні вирубки лісу. 

Також у грудні 2018 року на території Дрогобицького лісництва невідомі зрубали 20 дубів вартістю 286 тис грн.

Ще у липні минулого року уряд ініціював перевірки усіх лісгоспів України щодо незаконної вирубки та продажу лісу. Загалом на Львівщині за вирубку лісу до відповідальності притягнули близько 60 посадовців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.