Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

П'ятниця, 1 березня 2019, 16:13

Українцям без лічильників знизили норми споживання газу

газопостачання

Кабінет міністрів України знизив норму споживання газу для споживачів без лічильників до 3,28 куб.м на одну людину.

Про це сьогодні повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева під час години запитань до уряду, передає "Інтерфакс-Україна".

Кабінет міністрів України знизив норму споживання газу для споживачів без лічильників до 3,28 куб.м з 3,29 куб.м на одну людину для домогосподарств з газовою плитою і централізованим гарячим водопостачанням.

Це рішення уряд ухвалив у середу, 27 лютого, у відповідь на оскарження облгазами/газзбутами у судах прийняті 30 січня норми споживання, які були встановлені постановою №63 на рівні 3,29 куб.м на одну людину для домогосподарств з газовою плитою і ЦГВ; 5,39 куб.м – з газовою плитою, без ЦГВ і водонагрівача; 10,49 куб.м – з газовою плитою і водонагрівачем.

Коментуючи оскарження облгазами знижених норм споживання, Андрій Рева відзначив, що на наступному засіданні Кабмін розгляне комплекс заходів щодо врегулювання даної ситуації.

Нагадаємо, наприкінці минулого року уряд анонсував перевірку усіх облгазів щодо встановлення тарифів на газопостачання.

Раніше НКРЕКП заборонила донарахувати в платіжки за газ, відтак у результаті цього ТОВ "Львівгаз збут" подав позов до Господарського суду Львівської області проти ПАТ "Львівгаз" з вимогою "скасувати безпідставно нараховані обсяги природного газу за період з 01.07.2015 по 01.10.2018 року".

Додамо, через борги у 2,7 млрд грн, "Львівгаз" вже відключив від газопостачання 40 тисяч мешканців області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.