Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Гройсман

Четвер, 21 березня 2019, 17:01

Гройсман виділив на ремонт доріг у 2019 році 55 мільярдів гривень

Володимир Гройсман

Володимир Гройсман проінспектував хід ремонтних робіт автомобільної дороги Львів-Пустомити-Меденичі.

Сьогодні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в рамках робочого візиту на Львівщину оглянув ремонт дороги державного значення Львів-Пустомити-Меденичі у селі Щирець.

Ремонтувати цю дорогу, довжиною 47,5 км, розпочали ще у 2016 році. За два роки відремонтували 9 км та один мостовий перехід довжиною 24 м. Цей автомобільний шлях сполучає Львів з курортними містами Трускавець та Східниця.

"Так рано як зараз, ми ще ніколи не починали роботи по дорогах, але нам треба час щоб привезти до ладу дороги, які 20 років до нас ніхто не ремонтував. Цього року ми виділяємо 55 мільярдів. Це рекордна цифра за роки Незалежності" – розповів Володимир Гройсман.

Прем'єр пояснив, що сума, яку виділяються на ремонт, залежить від обсягу роботи, який на ній виконуюють.

"На цій дорозі підхід абсолютно комплексний, тут роблять дорогу, тротуар, велосипедні доріжки, освітлення, звісно, що на це потрібно більше коштів, ніж просто зробити полотно дороги" – пояснив Володимир Гройсман.

Гройсман пообіцяв згодом вирішити проблеми із ремонтом інших доріг в області.

"Невідремонтовані дороги є і поза межами населених пунктів, так і в містах є розбиті дороги. Я думаю, що і у Львові багато доріг треба зробити, але треба час і системність, тому що кошти вже є. Ми дійдемо до кожної дороги відповідно до плану" – додав він.

Згадав Володимир Гройсман також про першу платну дорогу Львів-Краківець, адже в наступному році планують провести конкурс на її концесію.  Він наголосив, що це буде альтернативна дорога, щоб водії могли самі обирати кудою краще їхати.

Прем'єр-міністр вважає, що у всіх областях України треба робити капітальний ремонт доріг, а не тимчасове ямкове пломбування.

"Мінімум 70% всіх доріг Львівщини будуть цього року охоплені ремонтними роботами, десь капітального характеру, десь поточного, десь ліквідація аварійності" – розповіла заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак.

За її словами, планують відремонтувати дороги Львів-Пісочна-Східниця та Куровичі-Рогатин. Також передбачені ремонтні роботи на дорогах  місцевого значення, а саме Буськ-Вузлове, Красне-Золочів, Ясинів-Золочів, Тернопіль-Броди та Рава-Руська-Гайок, а цього року на ремонт доріг у Львівській області Державний дорожній фонд виділив понад 700 мільйонів гривень

Нагадаємо, уряд передбачив 821 млн грн на ремонт автомобільних доріг Львівщини у 2019 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.