Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Понеділок, 3 червня 2019, 16:25

Бабак нарікає на відпочинкові настрої в Синютки над Грибовицьким сміттєзвалищем

Грибовицьке сміттєзвалище

Львівська міськрада звинуває ЛОДА у відтермінуванні погодження проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами заступника міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака проект рекультивації Грибовицього сміттєзвалища пройшов державну експертизу і отримав позитивний Експертний висновок.

15 березня цього року проект надіслали на погодження в Львівську ОДА, однак Сергій Бабак стверджує, що жодних зауважень до проекту чи його погодження львівська мерія досі не отримала.

"Відповідно, згідно з законодавством, проект ЛОДА мала б погодити протягом 5 робочих днів. Станом на сьогодні, 3 червня, ми не отримали від ЛОДА ні погодження проекту, ні жодних зауважень до нього" – заявив Сергій Бабак.

4 квітня Львівська ОДА звернулась в СБУ щодо надання правової оцінки проекту рекультивації Грибовицького полігону.

"Також з тексту повідомлення ми дізналися, що проект надіслано і в Управління захисту економіки Національної поліції. З огляду на те, що до рекультивації полігону потрібно приступати негайно, не отримавши протягом місяця жодної відповіді, ми почали надсилати повторні листи в ЛОДА з нагадуванням про затвердження проекту. Повторні листи в ЛОДА надіслано 17 квітня, 23 квітня, 25 квітня" – додав Сергій Бабак.

Він також заявив що через відсутність відповідей від ЛОДА, 20 травня міськрада надіслала листа в СБУ з проханням поінформувати про результати розгляду проекту рекультивації Грибовицького полігону. А 28 травня аналогічний лист скерували в Управління захисту економіки Нацполіції.

"Лише 24 травня нам було надіслано лист від Департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА, з інформуванням про те, що ЛОДА звернулася з листами в СБУ і Управління захисту економіки Нацполіції щодо проведення додаткової правової оцінки проекту" – пояснив Сергій Бабак.

За його словами місто має усі необхідні для цього документи і готові провести рекультивацію з дотриманням усіх екологічних норм, однак не може цього зробити без погодженням від Львівської ОДА.

Нагадаємо, рекультивація Грибовицького полігону обійдеться у 603 мільйони гривень.

Додамо, 12 березня на сесії Львівської обласної ради депутати розглянули рішення щодо розірвання договору зі Львівською міською радою про вивіз сміття з міста. Передати повноваження з вивезення сміття Львівській міськраді мали 1 квітня 2019 року.

Таке рішення, за словами очільника Львівської ОДА Олега Синютки, депутати прийняли через "гучні" заяви Андрія Садового про очищення Львова від сміття, які той виголосив у одному зі своїм агітаційних роликів на YouTube.  

Львівська ОДА вивозить сміття з міста з кінця червня 2017 року. Протягом 2018 року Львівська міська рада виділила Львівській ОДА 300 млн грн на львівське сміття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.