Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

П'ятниця, 5 квітня 2019, 10:10

Синютка вимагає перевірити проект рекультивації Грибовичів

Грибовицьке сміттєзвалище

Львівська ОДА звернулась в СБУ щодо надання правової оцінки проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Львівської ОДА розглядає звернення міського голови міста Львова Андрія Садового щодо затвердження відкоригованого проекту «Комплексний проект з рекультивації полігону у селі Грибовичі Жовківського району Львівської області. Реконструкція».

Враховуючи те, що правоохоронними органамиці затримали директора ЛКП «Збиранка», яке опікується Грибовицьким сміттєзвалищем, Віталія Пугача при отриманні хабара, Львівська обласна державна адміністрація вважає за доцільне провести правову оцінку проекту.

Тому ЛОДА звернулась з відповідним листом до Служби безпеки України у Львівській області, а також в Управління захисту економіки у Львівській області для проведення такої оцінки.

Нагадаємо, 2 квітня, директора Грибовицького сміттєзвалича Віталія Пугача затримали на отриманні хабара, він вимагав майже 5 мільйонів хабара за махінації у закупівлі.

Наразі Пугача відсторонили від роботи, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 405 тис грн.

Додамо, 11 березня, на сесії Львівської міської ради депутати розглянули звернення до депутатів Львіввської обласної ради, щодо облаштування регіонального полігону для вивезення сміття.

А 12 березня на сесії Львівської обласної ради депутати розглянули рішення щодо розірвання договору зі Львівською міською радою про вивіз сміття з міста. Передати повноваження з вивезення сміття Львівській міськраді мали 1 квітня 2019 року.

Таке рішення, за словами очільника Львівської ОДА Олега Синютки, депутати прийняли через "гучні" заяви Андрія Садового про очищення Львова від сміття, які той виголосив у одному зі своїм агітаційних роликів на YouTube.  

Львівська ОДА вивозить сміття з міста з кінця червня 2017 року. Протягом 2018 року Львівська міська рада виділила Львівській ОДА 300 млн грн на львівське сміття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.