Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Кіт

Вівторок, 23 липня 2019, 10:44

Кіт обійшов свободівця Гергерта і залишиться нардепом

Андрій Кіт

У 126-му виборчому окрузі, що охоплює Моршин, Стрий, Жидачівський та Стрийський райони, лідирує самовисуванець Андрій Кіт.

Про це повідомляє Центральна виборча комісія України.

Станом на 10:30 годину ЦВК опрацювала 63,92% протоколів у виборчому окрузі Львівщини №126, який включає у себе 219 виборчих дільниць у Моршині, Стрию, Жидачівському та Стрийському районах.

За попередніми результатами виборів до Верховної ради України 9 скликання у мажоритарному списку на першому місці в цьому окрузі лідирує самовисуванець, нардеп Верховної Ради VIII скликання Андрій Кіт, за якого проголосували 25,27%, тобто 10 686 мешканців області.

Андрій Кіт на позачергових виборах до Верховної Ради у 2014 році переміг у цьому ж окрузі, він був обраний від Блоку Петра Порошенка. До обрання нардепом Кіт працював заступником заступник директора ТОВ "Млин Агро", ТОВ "Підгірці", ПП "Агрофірма "Лугове", ТОВ "Буське сорто-насінницьке підприємство". У 2017 році він задекларував 2,3 млн грн готівки та 240 тис грн зарплати.

На другому місці опинився Андрій Гергерт від партії ВО "Свобода" із результатом 18,49%, тобто за нього проголосували 7 821 виборців. Гергет був він ж командиром 8-го окремого батальйону "Аратта" УДА, у 2014 році балотувався до Верховної Ради у цьому є окрузі, але програв. У стаїй статті "Герой vs мародер" Варіанти дослідили, звідки взялись статки Андрія Гергерта. 

На третій позиції з результатом 13,82%, якого підтримали 5 844 виборців опинився висуванець від політичної партії "Слуга народу" Володимир Наконечний, заступник завідувача кафедри міжнародних відносин факультету міжнародних відносин Київського національного університету культури і мистецтв.

Нагадаємо, у неділю в Україні проходили позачергові парламентські вибори, які ще 21 травня президент Володимир Зеленський призначив на 21 липня. До роботи залучили близько 5 000 правоохоронців Львівщини, які охороняли порядок під час голосування.

Додамо, станом на 09:35 год опрацювали 92,97% виборчих бюлетенів по Україні: лідирує партія "Слуга Народу", також до Верховної Ради проходять: "Опозиційна платформа – За життя", ВО "Батьківщина", "Європейська Солідарність" та партія "Голос".

Загалом явка виборців у Львові становила 52,34%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.