Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Берлінський мур

24 канал

П'ятниця, 26 липня 2019, 19:11

Мальський повертає залізну завісу на кордон з Європою

Берлінський мур

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський ініціював впровадження електронної реєстрації громадян на кордонах Львівської области з ЄС.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

“Мною ініційована робоча група щодо створення електронних реєстрацій громадян на кордонах, незважаючи на те, що багатьом ця ідея не подобається - вона буде реалізованою”, - заявив Мальський сьогодні на зустрічі з представниками ДФС та польських компаній щодо початку реалізації проєктів модернізації пунктів пропуску Львівської митниці ДФС.

Держчиновник наголосив, що першочерговим пріоритетом роботи Львівської ОДА є нормалізація черг на кордонах.

Сьогодні ранком на західному кордоні України накопичення транспортних засобів зафіксували перед пунктами пропуску Угринів – 3 авто, Рава-Руська – 8 авто, Грушів – 7 авто, Краковець – 91 авто, Шегині – 45 авто, Смільниця – 6 авто. 

Нагадаємо, свобода пересування - право громадянина України, а також іноземця та особи без громадянства, які на законних підставах перебувають в Україні, вільно та безперешкодно за своїм бажанням переміщатися по території України у будь-якому напрямку, у будь-який спосіб, у будь-який час, за винятком обмежень, які встановлюються законом.

В ЄС свобода пересування громадян і робочої сили є базовим принципом.

Залізна завіса  — термін часів Холодної війни. Залізна завіса перекривала людський, інформаційний і культурний обмін між країнами «соціалістичного табору» та країнами вільного світу у часи Холодній війні. Одним з матеріальних втілень, а згодом і символом цього рубежу став Берлінський мур.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.